Fasad Vardboende Hantverksgatan 17 oskarshamn

Hantverksgatan 17

Från simhall till hotell till vårdboende

I byggnaden som från 60-talet fram till 2006 tjänstgjorde som Oskarshamns Badhus, drevs sedan mellan 2008-2018 Hotell ett. Hotell ett erbjöd under 10 år såväl affärsresande som turister ett familjärt och unikt boende, och hotellet var även en mötesplats för många Oskarshamnare. Jazzklubb, After Work, musikkvällar och barhäng både inne och ute, samt en välbesökt spaavdelning gjorde Hotell ett till en uppskattad arena för många målgrupper.

I augusti 2018 checkade den sista hotellgästen ut och därefter påbörjades arbetet med att förvandla byggnaden till ett vårdboende. Invigningen gick av stapeln i augusti 2019 och i juni 2020 stod även Etapp 2 klar med ytterligare 30 lägenheter.

 

 

Unikt projekt

”Det är givetvis en utmaning att förvandla ett hotell, som dessutom en gång varit en simhall, till ett modernt vårdboende. Men i samarbete med kommande hyresgästen Oskarshamns Kommun, välmeriterade arkitekter och konstruktörer, så har vi hittat lösningar som inte bara kommer bli effektiva, utan även unika för såväl boende som för personal”

 

 

 

 

 

Skanska – projektets huvudentreprenör – har i första steget byggt om den befintliga byggnaden till vårdplatser, kontor, gemensamhetsytor och personalutrymmen. Etapp 1 stod klart i augusti 2019 och i nästa steg bygger de till en huskropp, som kommer inrymma ytterligare 30 vårdplatser. Etapp 2 stod klart i juni 2020.

 

Närheten till centrum och till natursköna stadsparken kommer ge såväl boende som personal en unik vardag, och då såväl trampolin från tiden som simhall, och flygeln och den spektakulära lampan från hotellets glada dagar bevarats i de gemensamma utrymmena, kommer ett historiskt vingslag dröja kvar.

pergola hantverksgatan 17 oskarshamn
Allrum Vardboende, Hantverksgatan 17, Oskarshamn
1
2
1
2

Byggstart

2018

Inflyttning

augusti 2019